Image

Specijalizirane teniske podloge

RuKort je naziv našeg brand-a podloga za tenis - za organizaciju turnira najvišeg ranga kao i za rekreacijski tenis. RuKort serija podloga nastala je 2006. godine kao plod dugogodišnjeg istraživanja i primjene najnovijih tehnologija s ciljem pružanja što ugodnije igre i smanjivanja ozljeda uz maksimalnu efikasnost i uspješnost. Kao član fundacije ITF-a još od 2001. godine, naša tvrtka je sudjelovala u stvaranju standarda kvalitete teniskih podloga od najranijih dana. Naš dugovječni tim instalatera ima iskustvo od preko 20 godina u ugradbi teniskih podloga svih vrsta. U protekla 2 desetljaća izgradili smo teniske terene i komplekse u preko 10 zemalja Europe, a u Kazahstanu smo postavili i izgradili kompletnu tenisku infrastrukturu zahvaljujući kojoj Davis Cup tim Kazahstana godinama postiže uspjehe u svjetskoj skupini. Na RuKort terenima odigrani su mnogobrojni turniri – PBZ Zagreb Indoors od 2008g., ATP/WTA Kremlin Cup Moscow od 2006g., 6 Davis Cup i Fed Cup Finala od kojih je zadnji bio Davis Cup Finale Hrvatska – Argentina u Areni, Zagreb. 

RuKort je prva podloga u svijetu certificirana sa najvišom ocjenom klasifikacije izgradnje teniskih terena od strane ITF-a – ITF 2 star (za teniski centar u Moskvi).

Image

Pogledajte sve naše turnire
kroz dugi niz godina.

Obratite nam se s povjerenjem – tenis je naša dugogodišnja strast – od projektiranja i izgradnje pa do organizacije turnira.

AKRILNE "HARD" PODLOGE

rukorthard rukorttour rukorthardtournament

RuKort „hard“ podloge su akrilne podloge čije su karakteristike:

 • Vrhunska kvaliteta i elastičnost materijala
 • UV stabilna podloga / za sva godišnja doba
 • minimalni troškovi održavanja 
 • mogućnost sanacije završnog sloja u kratkom roku 
 • profesionalna podloga za turnire 

Mogu se ugraditi u 3 različita tipa:

RuKortHard - je akrilna podloga koja se nanosi na asfaltnu osnovu u nekoliko slojeva. Pogodna je za tenisače koji vole brzu podlogu.

RukortTour - je akrilna podloga koja se sastoji od predgotovljenog gumenog, elastičnog sloja debljine 3-5mm u rolama i potrebnih akrilnih slojeva koji se nanose na zaljepljeni elastični sloj. Pomoću elastičnog sloja postiže se maksimalni učinak amortizacije, koji pruža ugodnu igru i značajno umanjuje opterećenje na zglobove i mišićnu strukturu nogu, te umanjuje mogućnost ozljeda kod igrača.

RuKortHardTournament je jedinstvena podloga u svijetu tenisa koja predstavlja prvi mobilni “hard” teniski teren. Namijenjena je isključivo turnirskoj, privremenoj upotrebi u zatvorenom prostoru. Specijalna tehnologija nanošenja akrilnog materijala na PVC podlogu u rolama osigurava brzu instalaciju terena za vrijeme turnira i daje mogućnost korištenja terena više puta kroz niz godina. 

UMJETNA TRAVA ZA TENIS

rukortgrass rukortxclay

Umjetna trava za tenis vrlo je pogodna za rekreativni tenis, te komercijalne i turističke objekte zbog minimalnih troškova održavanja i cjelogodišnju mogućnost korištenja. Prednosti:

 • Neograničeno, cjelogodišnje vrijeme igranja 
 • Minimalna mogućnost ozljeda 
 • Ekonomično održavanje 
 • Dugi vijek trajanja 
 • Kontrolirani odskok loptice 
 • Ravna i stabilna površina terena

RuKortXClay - specijalna crvena umjetna trava za tenis koja imitira zemljani teniski teren (Tenisit). Nakon ugradbe, ovaj tip umjetne trave ispunjava se crvenim kvarcnim pijeskom,. Rezultat je teniski teren koji je po svojim karakteristikama gotovo identičan zemljanom terenu (odskok loptice, proklizavanje). Za razliku od zemljanog terena (Tenisita) - na RuKortXClay terenu nema sezonskih troškova nadopune tenisita i troškova održavanja na dnevnoj bazi tijekom korištenja. Može se igrati odmah poslije kiše (vodopropusna podloga) i ima dugi vijek trajanja.

ZEMLJANI TEREN – TENISIT

rukorttenisit

Ukoliko želite tradicionalnu podlogu od tenisita, i to Vam možemo ponuditi. 

Kod zemljanih terena jednako je važna kvaliteta materijala – tenisita – kao i način tj. tehnologija izvedbe. Izvodimo zemljane teniske terene od najkvalitetnijeg tenisita (100% čista, nova opeka). Naš tim instalatera radi preko 20 godina i osposobljen je za sve specifičnosti i tehnologije izvedbe. U 2018. godini ugradili smo 7 teniskih terena od tenisita u sportskoj zoni hotela Falkensteiner Punta Skala, Zadar.

sport concept white

SPORT CONCEPT d.o.o
5. Ravnice 10, 10000, Zagreb, Hrvatska
OIB: 64932008996


email: sportconcept@sportconcept.hr
T: + 385 1 2958450; F: + 385 1 2910394


© 2019. SPORT CONCEPT d.o.o. Sva prava pridržana. Izrada: LAV studio