SPORTSKE PODLOGE

Specijalizirane sportske podloge za sve vrste sportova
nogomet, atletika, tenis, golf, padel, mini multisport, rukomet, odbojka

NOGOMET

Umjetna trava za nogomet već odavno je postala standard za bilo koji nogometni klub i njegove pripremne kapacitete. Nakon ugradbe igrališta od umjetne trave možete igrati nogomet tijekom cijele godine u svim klimatskim uvjetima, uz minimalno održavanje. Ugrađujemo umjetnu travu vrhunskog certificiranog proizvođača koji je desetljećima u samom vrhu na svjetskom tržištu (FIFA preferred producer). Naše iskustvo traje već 20 godina, a iza nas su mnogobrojni stadioni i nogometni poligoni diljem europskih zemalja: FIFA 2 star Nacionalni stadion Astana u Kazahstanu (prva odigrana utakmica na tom stadionu bila je između Kazahstana i Hrvatske u kvalifikacijskoj grupi 2009. godine; Nogometna Akademija za  NK Zagreb u Hrvatskoj, Nogometni kamp Međugorje u BiH, Nogometni stadion i poligon za trening u Sočiju, Rusija; Nogometni stadion i poligon za trening u Saransku; Nogometna dvorana za FC Zenit u St.Petersburgu; nogometni tereni u Saransku, Moskvi, Zagrebu... 

Mnogobrojne vrste umjetne trave sa različitim vrstama ispune omogućavaju izgradnju profesionalnih nogometnih igrališta za provođenje natjecanja u organizaciji UEFA i FIFA (UEFA i FIFA certificirane podloge) kao i malonogometnih terena za komercijalnu upotrebu. S obzirom da se tehnologija proizvodnje i novosti u industriji umjetne trave razvijaju  ekstremnom brzinom, ponuda se prilagođava svakom pojedinom klijentu i njegovim potrebama. Obratite nam se s povjerenjem – imamo 20 godina iskustva ugradnje umjetne trave iza sebe.  Možemo Vam ponuditi i PRIRODNU TRAVU. 

TENIS

RuKort je naziv našeg brand-a podloga za tenis - za organizaciju turnira najvišeg ranga kao i za rekreacijski tenis. RuKort serija podloga nastala je 2006. godine kao plod dugogodišnjeg istraživanja i primjene najnovijih tehnologija s ciljem pružanja što ugodnije igre i smanjivanja ozljeda uz maksimalnu efikasnost i uspješnost. Kao član fundacije ITF-a još od 2001. godine, naša tvrtka je sudjelovala u stvaranju standarda kvalitete teniskih podloga od najranijih dana. Naš dugovječni tim instalatera ima iskustvo od preko 20 godina u ugradbi teniskih podloga svih vrsta. U protekla 2 desetljaća izgradili smo teniske terene i komplekse u preko 10 zemalja Europe, a u Kazahstanu smo postavili i izgradili kompletnu tenisku infrastrukturu zahvaljujući kojoj Davis Cup tim Kazahstana godinama postiže uspjehe u svjetskoj skupini. Na RuKort terenima odigrani su mnogobrojni turniri – PBZ Zagreb Indoors od 2008.g., ATP/WTA Kremlin Cup Moscow od 2006.g., 6 Davis Cup i Fed Cup Finala od kojih je zadnji bio Davis Cup Finale Hrvatska – Argentina u Areni, Zagreb.

TIMSKI SPORTOVI

Košarka, rukomet, odbojka, badminton…za dvorane, kao i za igrališta na otvorenom – možemo Vam ponuditi različite vrste sportskih podloga ovisno o Vašim željama i standardima sporta tj. namjene za koju želite koristiti Vaša igrališta. Iz naše serije RuKort podloga možete odabrati akrilnu podlogu RuKortTour koja je višenamjenska – iscrtavanjem različitih linija na igralištu od 600-800 m2 možete igrati sve vrste sportova, kako u zatvorenom tako i na otvorenom.

Za različite sportove izvodimo sve višenamjenske vrste sportskih podloga: PU (poliuretanske) podloge za rukomet; gumene podloge (SBR/EPDM) za fitness centre; PVC podloge za sportske dvorane, umjetnu travu za višenamjensku upotrebu….ili bilo koju drugu vrstu podloge koju ste zamislili u okviru Vašeg sportskog objekta, a odgovara vrstama sportova koje ćete na njoj igrati. S obzirom na dugogodišnje iskustvo savjetovat ćemo Vas u izboru najbolje opcije.

MINI MULTISPORT

Posljednjih nekoliko godina hrvatski turizam pokazuje sve više interesa i želje za
podizanjem nivoa usluge, kako u okviru velikih turističkih objekata, tako i u privatnom sektoru - malim obiteljskim hotelima, privatnom smještaju, kampovima i marinama. Ulaganje i investicije u dodatne sadržaje u okviru turističkih objekata postale su prioritet u razvoju turizma, a pružanje što raznolikije vrste zabave i organizacije odmora - “must have” bilo kojeg turističkog sadržaja.


Tvrtka SPORT CONCEPT osmislila je koncept ugradnje malog sportskog igrališta na kojem se rekreativno mogu igrati brojni sportovi – MINI MULTISPORT CONCEPT. Na dimenzijama terena na kojem se uobičajeno igra mini tenis, ugrađuje se umjetna trava (posebno namijenjena ovakvom korištenju; dugotrajna; ugodna za igru), ograda prilagođena sportovima i set opreme za mini tenis, badminton, odbojku, košarku i mali nogomet. Po želji klijenta može se ugraditi i rasvjeta.

S obzirom na veličinu (od 162 m2 na više), originalnost projekta i jednostavnost ugradbe s vrlo malim ulaganjima možete postići višestruki efekt - privući nove goste, obogatiti svoje zabavne sadržaje i podići nivo svoje usluge na originalan način. U nedavno izgrađenoj sportskoj bazi Hotela Falkensteiner Punta Skala, tereni su konstantno zauzeti - danju i noću.

ATLETIKA

U razdoblju našeg djelovanja napravili smo preko 20 atletskih staza u Rusiji (Moskva, Saransk, Sochi, Tula, Minsk) i Hrvatskoj (Poreč, Varaždin, Split, Sinj, Ljubuški..). Još 1998. godine naša tvrtka je na natječaju dobila i ugradila atletsku stazu na najvećem atletskom stadionu u Rusiji – Stadion Luzhniki. 

Atletske staze, tzv. "tartan" staze, izvode se od poliuretanskih materijala a mogu biti u različitim sistemima i debljinama - ovisno o potrebama i nivou organizacije natjecanja. 

PADEL

Padel je počeo biti popularan u Hrvatskoj zadnjih nekoliko godina. Standardne dimenzije Padel igrališta su 10m x 20m. U izgradnji Padel terena naglasak je na umjetnoj travi (uobičajeno plave boje) - specijalno proizvedenoj za Padel, i u ogradnom sistemu koji je sastavni dio igrališta. Ugrađujemo umjetnu travu za Padel vrhunske kvalitete sa ispunom od kvarcnog pijeska, a ogradu smo specijalno projektirali za Padel prema svim standardima profesionalnih Padel igrališta. Ograda se sastoji od čeličnih ogradnih elemenata i sekurit staklenih dijelova koji služe boljem odskoku loptice zadovoljavajući pri tome sigurnosni aspekt igre, kao i mogućnost gledanja izvana.

SQUASH

Početkom 2000-ih godina, kada je squash bio u trendu u Baltičkim zemljama i Rusiji, izgradili smo 10-ak squash terena u Latviji, Litvi i Rusiji, ali i u Hrvatskoj (Splitu), Dubrovniku, Zagrebu. Squash tereni sastoje se od drvenih panel zidova prema standardima squasha, stražnjeg zida od sekurit stakla s vratima i parketa za squash. Mogu se ugrađivati u već postojeći prostor sa zidovima (pričvršćivanjem na zidove), ali se mogu ugrađivati i potpuno samostalno unutar dvorane (ili velike hale) - sistemom ugradnje duplih panel zidova. Jedan od zadnjih projekata je bio rekonstrukcija starog terena (tzv. "plaster" teren) u TC Maksimir - ugradnjom novih squash zidova.

Kroz dugogodišnje iskustvo u projektiranju i izgradnji sportskih objekata Sport Concept je projektirao i izgradio veliki broj raznih sportskih kompleksa i terena. Ovime Vas želimo potaknuti da nam se obratite za bilo koju vrstu sportskog objekta koji biste htjeli izgraditi. Inovativan i sveobuhvatan pristup planiranju izgradnje sportskih objekata „ključ u ruke“ okupio je tim arhitekata i instalatera koji konstantno nadograđuju i primjenjuju nove tehnologije i znanja u razvoju sportske infrastrukture i sportskih podloga te se time ističemo u pružanju cjelovite usluge s materijalima najvećih svjetskih proizvođača.

sport concept white

SPORT CONCEPT d.o.o
5. Ravnice 10, 10000, Zagreb, Hrvatska
OIB: 64932008996


email: sportconcept@sportconcept.hr
T: + 385 1 2958450; F: + 385 1 2910394


© 2019. SPORT CONCEPT d.o.o. Sva prava pridržana. Izrada: LAV studio